Головна » 2017 » Квітень » 26 » Чорнобильська катастрофа
21:56
Чорнобильська катастрофа

Чорнобильська  катастрофа — екологічно-соціальна катастрофа, яка спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року, розташованої на території України.

Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. За офіційними повідомленнями, відразу після катастрофи загинула 31 людина, а 600 000 ліквідаторів, які брали участь у гасінні пожеж і розчищенні, отримали високі дози радіації.

Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців, її наслідки ще довго відчуватимуть на собі майбутні покоління.

31 років минуло з того страшного дня, і з кожним роком все більше усвідомлюються справжні масштаби катастрофи, все більше людей, уражених радіацією, відходить у вічність. Внаслідок Чорнобильської катастрофи радіаційного забруднення зазнали 3,5 мільйона гектарів лісів України. На 157 тисячах гектарів заборонена будь-яка діяльність, у тому числі й полювання, риболовля та збирання грибів і ягід. Але життя триває. І ним ми зобов’язані тим людям, які собою закривали нас від страшної біди.

Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

З метою вшанування подвигу енергетиків, військових, медиків та всіх, хто став на шлях і приборкав Чорнобильську катастрофу у Сернянській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулися ряд заходів.

У всіх класних колективах з 1-9 клас пройшли виховні години «Чорнобильська катастрофа – національна трагедія народу», під час яких діти звертали увагу на причини та наслідки аварії, екологічні наслідки для нашої країни, читали власні вірші про героїчній подвиг людей.

Під керівництвом педагога-організатора Кіш А.К. було організовано та  проведено мітинг-реквієм, у ході якого учасникам заходу було продемонстровано відео, в якому висвітлено тогочасні події на території Чорнобильської АЕС.

Бібліотекарем школи Хайнас Т.С. було організовано та продемонстровано учням тематичну виставку «31 річниця Чорнобильської АЕС».

Проходять роки після аварії. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі  наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям. Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.

 
Переглядів: 420 | Додав: TANJA
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: