Головна » 2016 » Квітень » 11 » День угорської поезії
20:43
День угорської поезії

Справжня поезія нічого не каже,вона тільки вказує на можливості.Відчиняє всі двері.Ти можеш увійти через будь-яку,яка підходить тобі.

Дж.Моррісон

Поезія - це музика, хвилююча душу, наповнює її безмежною любов’ю до людини, природи, батьківщини. Сама мова поезії налаштовує на глибоке розуміння і внутрішнє осмислення того, що відбувається навколо, поезія проникає у найпотаємніші куточки душі людини. Поезія надихає, звеличує, штовхає на подвиги… Вірші найвідоміших угорських поетів  окриляють закоханих романтиків, запалюють відчайдушних любителів пригод, спонукають до боротьби за свої права.

З 1946 року щороку 11 квітня відзначають День угорської поезії, разом з тим віддаючи почесті угорському поетові Аттілі Йожефу. З цієї нагоди близько восьмисот людей зібралися на головній площі Берегова, аби спільно продекламувати улюблені поезії, написані відомими угорськими діячами літератури. На святі були присутні учні шкіл з угорською мовою навчання з майже усіх куточків Закарпаття. Сернянська ЗОШ І-ІІ ступенів також не залишилася осторонь і прийняла активну участь у святі.

Найбільш хвилюючою та піднесеною частиною заходу безсумнівно стало спільне декламування віршів. З вуст близько восьмисот поціновувачів літератури пролунав вірш Леврінца Сабов «Сподівання у весни».

Переглядів: 413 | Додав: TANJA
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: