Головна » 2015 » Грудень » 16 » Районний семінар-практикум у нашій школі
19:02
Районний семінар-практикум у нашій школі


Сучасна освіта розглядається в усьому світі як важливий чинник становлення й розвитку особистості, як невід'ємна частина соціокультурного середовища, в якому живе людина.

Сучасна школа чекає нового вчителя, який має високу фахову кваліфікацію та професійну культуру, здатний об'єктивно осмислювати педагогічні явища й факти, критично оцінювати й творчо сприймати педагогічну дійсність. Високі вимоги до сучасного педагога зумовлені об’єктивними потребами суспільства, новими завданнями, які ставить перед нами життя.

Саме для реалізації цих завдань на базі нашої школи 16 грудня 2015 року проведено районний семінар-практикум вчителів української мови і літератури та угорської мови шкіл з угорською мовою навчання на тему «Впровадження нової програми, що враховує особливості угорсько-мовної етнічності».

Інструктивно-методичний супровід семінару-практикуму здійснювала методист районного методичного кабінету Горват М.М.

Учасники заходу мали можливість відвідати показові уроки з української літератури у 7 класі на тему «Література рідного краю. Михайло Томчаній. «Слід у цементі» (вчитель Лебідь Н.Є.) та угорської мови у 5-А класі на тему «Узагальнення знань про звуки. Особливості утворення голосних звуків» (вчитель Шандор Б.Б.).

З діяльністю навчального закладу всіх присутніх ознайомила Товт А.І. – директор школи.

Логічним продовження семінару-практикуму стало проведення педагогічного брифінгу під темою «Досягнення і проблеми по впровадженню нової програми, що враховує особливості угорсько-мовної етнічності». В ході брифінгу було проведено майстер-клас «Головні та другорядні члени речення» головою районного методичного об’єднання вчителів української мови та літератури шкіл з угорською мовою навчання Куштанець О.Й.; а головою районного методичного об’єднання вчителів угорської мови та літератури шкіл з угорською мовою навчання Іван Є.З. розглянуто питання «Культура мовлення та розвиток мовлення з допомогою театрально-драматичного мистецтва».

Не менш важливим в ході семінару стало розкриття питання «Шляхи підвищення мовної та мовленнєвої компетентності учнів шкіл з угорською мовою навчання», з яким детально ознайомила методист районного методичного кабінету відділу освіти Горват М.М.

Всі учасники семінару дійшли до висновку, що впровадження чогось нового у навчально-виховний процес, в тому числі навчальної програми вимагає від педагогів творчого підходу та щоденної клопіткої праці.

Переглядів: 593 | Додав: TANJA
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: