Головна » 2017 » Жовтень » 31 » «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя»
21:25
«Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя»

То ж всім звичкам шкідливим ми скажемо: «НІ!»

Фізкультура і спорт хай увійдуть в життя,

І тоді буде світлим у нас майбуття!

Ми за здоровий спосіб життя!

 

Зміцнення здоров’я дітей є однією з актуальних проблем нашого суспільства. Швидкі темпи зростання захворюваності та інвалідності дітей шкільного віку, недотримання гігієнічних нормативів щодо навколишнього середовища, в якому перебувають діти, незбалансованість харчування, дефіцит мікроелементів і вітамінів, гіподинамія, травматизм, тютюнопаління, вживання алкогольних напоїв, токсичних і наркотичних речовин, недостатній рівень сформованості навичок безпеки життєдіяльності, поширення ВІЛ-інфекції, туберкульозу, захворювань, тощо, потребують посилення роботи в навчальних закладах з формування в учнів навичок здорового способу життя. Сьогодні як ніколи потрібні нові підходи й шляхи до усвідомлення учнівською молоддю необхідності зміцнення здоров’я, розвитку культури здоров’я.

Відповідно до наказу  Міністерства освіти і науки України  від 12.08.2014  № 931 «Про проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек» в Україні з 01 по 31 жовтня 2017 року у Сернянській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів проведено четвертий Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек, який проходив під гаслом «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя».

Четвертий місячник шкільних бібліотек сприяв втіленню ефективного пошуку шляхів розв’язання проблеми соціального здоров’я молоді засобами бібліотечної роботи, формуванню в учнів уміння розумно і раціонально користуватися природними ресурсами, усвідомленню ролі навколишнього середовища для життя і здоров’я людини, здатності і бажання дотримуватися здорового способу життя.

Протягом жовтня місяця 2017 року в Сернянській ЗОШ І-ІІ ступенів проведено ряд цікавих та змістових заходів, які були спрямовані на формуванні в учнів навичок дбайливого ставлення до свого здоров’я.

Зокрема, в шкільній бібліотеці було оформлено постійно діючі книжкові виставки «Спорт… Спорт… Спорт», «Чи бути здоровим – вирішуєш ти», «Рух – це класно!», метою якої є популяризація літератури, про бережливе ставлення до свого здоров’я та систематичне заняття фізичними вправами.

Шкільним бібліотекарем Хайнас Т.С. було розроблено та продемонстровано педагогічному та учнівському колективу буктрейлер на тему «Основні складові здоров’я: фізична, соціальна, психічна, духовна» та розповсюджено інформаційний буклет «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя».

Виготовлено інформаційний стенд «Куточок здоров’я», в якому розміщено інформацію про гігієну здоров’я школярів.

В рамках проведення четвертого Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек класними керівниками школи проведені виховні години «Здоров’я сьогодні і на все життя».

Вчителем фізичної культури Шахрай С.П.  було проведено спортивно-оздоровчі заходи «Спортивні перемоги – перемоги здоров’я» з учнями старших класів.

Заходи, проведені в рамках Місячника шкільних бібліотек «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя» вкотре дали можливість переконати школярів у тому, що здоров’я є одним із найважливіших факторів щасливого майбутнього.

Найцінніше, що має людина – це здоров`я! Та воно не існує саме по собі, воно не дається на все життя, не є постійним і незмінним. Воно потребує турботи та рівноваги протягом усього життя.





 

Переглядів: 671 | Додав: TANJA
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: