Головна » 2017 » Жовтень » 20 » "Szüreti bál"
20:35
"Szüreti bál"

Щорічно в нашій школі проводиться виставка дитячих робіт з овочів. І кожного року вражають фантазія, талант та майстерність виконання робіт!

Різноманіття квітів, овочів, фруктів втілилися в чудові та цікаві композиції учнів школи. Ніхто не залишився осторонь, всі учні мали змогу продемонструвати фантазію та уміння створювати чарівні композиції. Чого там тільки не було! І незвичайних форм гарбузи, і виноград, і яблука, які переливалися відтінками зеленого, червоного, жовтого .

Осінь - це дивовижна пора, коли природа чарує своєю неповторною красою, розмаїттям кольорів і відтінків. Поруч із теплими сонячними днями крокують прохолодні та похмурі, сірий тон дощів контрастує із жовтогарячим, червоним листям на деревах.

Палають кетяги калини, а з неба лунає прощальна пісня птахів, що летять у вирій. Та не тільки красою славна ця пора. Осінь - це час підбиття підсумків.

Свято врожаю - це дійство, яке традиційно відбувається на початку осені, це відзначення завершення жнив і збору врожаю, уславлення праці, родючості землі та сімейного благополуччя.

За давньою традицією, яка збереглася в угорськомовних поселеннях та передається молодому поколінню, жителі всього села збираються з цього приводу на веселе та гучне святкування. І старші, і молоді одягають національне вбрання й прямують з одного кінця села до іншого, щоб народними піснями і танцями сповістити про завершення робіт. Зупиняючись біля кожного двора, вони закликають господарів святкувати з ними, а ті, у свою чергу, пригощають їх тістечками та напоями. Потім у просторому приміщенні всі жителі гучно святкують: насолоджуються різними смачними стравами й танцюють та співають.

Стало доброю традицією і у нашій школі святкувати дане свято. Отож, 20 жовтня у Сернянській ЗОШ І-ІІ ступенів  відбулося «Szüreti bál». Учні 9-их класів підготували святкову програму, присвячену збору урожаю. До уваги глядачів були запропоновані угорські народні танці та вірші які висвітлюють цю традицію.

Уже вкотре декорації цього заходу вражають і милують око відвідувачів дійства. Різноманіття квітів, овочів, фруктів втілилися в чудові та цікаві композиції учнів школи, які організували виставку осінніх дарів.

Фоторепортаж свята

Переглядів: 460 | Додав: TANJA
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: