Головна » 2017 » Грудень » 14 » Відкритий урок з української літератури
21:24
Відкритий урок з української літератури

Україна – це земля, яка зростила багато талановитих, відомих на увесь світ людей. Серед них музиканти, співаки, композитори, спортсмени, інженери-конструктори, поети, письменники. Україна, справді має таланти, і ми можемо цим пишатися.

Люди, як зірки, залишають себе у свідомості майбутніх поколінь, особливо люди талановиті. Кожним словом, променем думки, кожною біллю своєю живе в душі нашого народу людина, ім’я якої Леся Українка.

Відповідно до плану роботи шкільного методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу 14 грудня 2017 року у 6 класі проведено відкритий урок з української літератури на тему: «Леся Українка. Дитинство поетеси, роль родини у її вихованні. «Як дитиною бувало…» вчителем Вознюк Оленою Іванівною.

Урок розпочався із мотивації навчальної діяльності учнів, в ході якого вчитель наголосила на важливості вивчення творчості видатної української поетеси.  Учні повторили матеріал про Лесю Українку, вивчений за попередні роки навчання. Потім переглянули уривок з документального фільму про життя поетеси.

Продовження уроку передбачало ознайомлення шестикласників із віршем Лариси Петрівни Косач «Як дитиною бувало…». Саме в цій поезії спостерігається образ мужньої, сильної духом дівчини. Учні, під вмілим керівництвом Олени Іванівни проаналізували вірш та визначали художні засоби. На уроці спостерігалися міжпредметні зв’язки з історією, українською мовою. Вчитель робила плавні переходи від однієї частини уроку до іншої. Під час пояснення постійно був присутній діалог вчитель-учень та учень-вчитель, цим самим контролювалася увага учнів та ступінь зрозумілості викладеного матеріалу.  Також було вміле поєднання інформаційних методів з технічними засобами.

Особливістю уроку було також те, що школярі мали можливість почути відому широкому колу поезію Лесі Українки не тільки на мові оригіналу, а і перекладену на рідну для наших учнів – угорську мову.

Життєвий і творчий шлях поетеси школярі закріпили в ході проведення інтерактивної вправи «Незакінчені речення».

Усі присутні отримали масу задоволення від відкритого уроку та висловили позитивні відгуки щодо його проведення.

Проведений урок засвідчив високий професійний рівень вчителя української мови та літератури Вознюк Олени Іванівни та її відповідальне ставлення до організації навчально-виховного процесу.

Переглядів: 893 | Додав: TANJA
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: