Головна » 2017 » Березень » 10 » "Вклонімося Кобзарю"
21:52
"Вклонімося Кобзарю"

Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ ніби об'єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум'яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.

Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові,чия душа сповнена високої любові до батьківщини, Шевченко по праву займає почесне місце, бо з таким вогнем у душі захищав свободу і незалежність вітчизни, честь і гідність народу. Безсмертне ім’я великого українського поета і художника Т. Г. Шевченка відоме скрізь як ім’я людини, що віддала своє життя боротьбі за свободу українського народу.

За півтора століття після смерті поета накопичений величезний інформаційний матеріал про його життя і творчість. Видані цікаві спогади сучасників: художників, літераторів,громадських діячів, істориків, етнографів, акторів, представників духовенства,військових, політиків, рідних і близьких поета, і навіть звичайних селян. У цих спогадах по крихітках відтворюється живий і неповторний образ Тараса Григоровича, його чуйна і зворушлива душа, погляди й світогляд.

В нашій школі уже стало традицією відзначати Шевченківські дні. Пам’яті Шевченка присвячуються літературно-музичні композиції,  виховні бесіди, виставки малюнків та організація книжкової виставки. Цей рік також не став винятком.

10 березня було підготовлено та проведено захід. В організації виступу брали участь учні школи під керівництвом  вчителів української мови Вознюк Олени Іванівни, Самойлюк Олени Прокопівни та бібліотекаря школи Хайнас Тетяни Степанівни. Метою цього заходу було донести  до глядачів нерозривний зв'язок Кобзаря та нашої країни.

Під час виступів пролунали незабутні рядки поезії  Тараса Шевченка, елементи його біографії. Також гості свята мали можливість переглянути відеоролик про тернисте життя Кобзаря.

ДЕТАЛЬНІШЕ У ФОТОРЕПОРТАЖІ

Переглядів: 503 | Додав: TANJA
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: