Головна » 2015 » Листопад » 10 » День української писемності та мови
22:35
День української писемності та мови

"Щоб любити – треба знати, а щоб проникнути в таку тонку й неосяжну, величну й багатогранну річ, як мова, треба її любити" 

(В. Сухомлинський)

Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб – МОВА.

Мова — це велике національне надбання, коштовний скарб із могуття інтелекту і криці моралі, це пісня душі, покладена на слова. У ній досвід, мрії і сподівання мільйонів людей, об'єднаних в єдине ціле — народ.

Сила слова безмежна. Особливо, коли воно живе, іскристе, емоційно виважене. Коли воно сліпуче, "як проміння ясне" а могутнє, "як хвилі буйні". Коли слова – палкі блискавиці. Тоді воно здатне робити чудо і хвилювати найтонші струни людського серця.

9 листопада  у Сернянській ЗОШ І-ІІ ступенів проведено ряд цікавих та змістовних заходів, присвячених Дню української писемності та мови

Під керівництвом вчителя української мови Масалович Наталії Євгенівни було проведено цікавий позакласний захід на тему «День української писемності»,  в якому прозвучали цікаві історичні факти про мову та вірші відомих українських письменників. Адже, не було жодного видатного письменника чи поета, який би не висловив любові до рідної мови, а також своєї тривоги за її долю.

Бібліотекарем школи Хайнас Тетяною Степанівною було оформлено постійно діючу книжкову виставку «Наша мова калинова». Розроблено та продемонстровано учасникам свята презентацію на тему «Мова - духовне багатство народу», яка сприяє вихованню любові до української мови, бережливого ставлення до рідного слова.

 

Переглядів: 358 | Додав: TANJA
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: