Головна » 2018 » Березень » 13 » "Поклін тобі, Тарасе!"
21:20
"Поклін тобі, Тарасе!"

Перші березневі дні в Україні пов‘язані з іменем Тараса Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов‘ю до нашої України. Міцно зв‘язана з дійсністю свого часу, його творчість всією своєю суттю скерована у майбутнє. Кожне покоління звертається до неї, як до однієї з великих і цінних національних традицій, вона знаходить відгук у серці кожного українця.

Тарас Шевченко народився на українській землі під українським небом, проте належить до тих людей – світочів що, стають дорогими для всього людства і що в пошані людства знаходять безсмертя. Якщо українська мова сьогодні славиться своєю красою і силою, багатством синоніміки, неперевершеною образністю, - то усе це від Шевченка. Стоїмо перед Шевченком, як перед совістю народу. Пильно вдивляємося в його портрет. Віримо, що Шевченко – це Україна, а Україна – це Шевченко.

В нашій школі уже стало традицією відзначати Шевченківські дні. Пам’яті Шевченка присвячуються літературно-музичні композиції,  виховні бесіди, виставки малюнків та організація книжкової виставки. Цей рік також не став винятком.

З метою достойного вшанування пам‘яті Великого Кобзаря у Сернянській ЗОШ І-ІІ ступенів 13 березня було підготовлено та проведено літературно-музичний захід. В організації свята брали участь учні школи під керівництвом  вчителів української мови  Вознюк О. І., Самойлюк О. П. та бібліотекаром школи Хайнас Т.С.  Метою цього заходу було донести  до глядачів нерозривний зв'язок Кобзаря та нашої країни. Пролунали незабутні рядки поезії  Тараса Шевченка, елементи його біографії та під акомпанемент вчителя Самойлюк О.П. учні виконали відомий всім «По діброві вітер виє».

 

Переглядів: 697 | Додав: TANJA
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: