Головна » 2018 » Березень » 1 » Відкритий урок з німецької мови
23:05
Відкритий урок з німецької мови

Масляна - одне із найвеселіших зимових свят. Окрім цього, воно ще і найгаласливіше та «найсмачніше», адже в цей період можна з'їсти будь-яку кількість млинців із різними начинками, окрім м'ясної.

Масляний тиждень можна назвати своєрідним карнавалом, адже саме в цей час відбуваються різні перевдягання та масові гуляння. Однак саме такі традиції, як в Україні, існують лише у наших сусідів – росіян та білорусів. Інші країни по-своєму проводять зиму та готуються до зустрічі теплої та такої бажаної після лютих морозів весни.

Свято, яке знаменує зміну зими на весну, німці називають Fasching. Це веселий період карнавалів і гулянь. У містах і селах прийнято проводити так звану Ходу духів. Німці проходять центральними вулицями в образах відьом, чортів, духів і різних персонажів із дитячих казок.

Відповідно до плану роботи шкільного методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу 01 березня 2018 року проведено відкритий урок з німецької мови в 5 класі на тему «Karneval» (вчитель Тромпак Д.Ф.).

На початку заняття Джульєта Федорівна провела вступну бесіду, під час якої учні та всі присутні мали можливість ознайомитись з історією походження та особливостями сучасного святкування Farsang (Karneval) не тільки в Україні, а й в цілому світі. Урочистості проведеному заходу сприяло святково одягнені учні в карнавальні костюми.

Урок супроводжувався комп’ютерною презентацією, яка сприяла ґрунтовнішому знань школярів. Цікавим елементом уроку стало відгадування загадок та ребусів.

Ну і звичайно, яка ж масляна без пиріжків, саме такі солодкі подарунки були вручені всім учасникам заходу.

Переглядів: 699 | Додав: TANJA
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: