Головна » 2018 » Березень » 5 » Відкритий урок з української мови
16:21
Відкритий урок з української мови

Відповідно до плану роботи шкільного методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу 05 березня 2018 року проведено показовий урок з української мови у 7 класі на тему «Способи творення прислівників» (вчитель Товт А.І.).

В ході уроку учні мали можливість ознайомитися з способами творення прислівників, удосконалити вміння здійснювати морфемний та словотвірний аналіз прислівників, формувати вміння визначати спосіб творення прислівників та утворювати прислівники самостійно.

Урок було проведено на високому методичному рівні. Використано різні форми і методи роботи. На уроці панувала атмосфера постійної дії та рішучості. Використовуючи роботу у групах та парах учитель розвиває вміння творчої мовленнєво-комунікативної діяльності своїх вихованців. Завдяки ігровим методам учні легше засвоюють знання про способи творення прислівників, а також вміння їх правильно записувати, знаходити в тексті і пояснювати їх правопис.

На уроці спостерігалися міжпредметні зв’язки з українською літературою. Вчитель робила плавні переходи від однієї частини уроку до іншої. Під час пояснення постійно був присутній діалог вчитель-учень та учень-вчитель, цим самим контролювалася увага учнів та ступінь зрозумілості викладеного матеріалу.  Також було вміле поєднання інформаційних методів з технічними засобами.

Урок супроводжувався комп’ютерною презентацією, яка дала можливість більш детально ознайомити учнів про прислівники і від яких частин мови вони можуть походити  та які способи творення є характерними для прислівників.

Усі присутні отримали масу задоволення від відкритого уроку та висловили позитивні відгуки щодо його проведення. Даний урок засвідчив високий професійний рівень вчителя української мови та літератури Товт Андреї Іванівни.

Переглядів: 631 | Додав: TANJA
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: