Головна » 2015 » Листопад » 1 » Виховуємо громадянина-патріота України
23:41
Виховуємо громадянина-патріота України

«Патріотизм – серцевина людини, основа її активної позиції»
В.О. Сухомлинський

Національно-патріотичне виховання є складовою загального виховного процесу підростаючого покоління, головною метою якого є набуття молодими громадянами соціального досвіду, готовності до виконання громадянських і конституційних обов'язків, успадкування духовних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин, формування особистісних рис громадянина.

Відповідно до наказу  Міністерства освіти і науки України  від 12.08.2014  № 931 «Про проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек» в Україні з 01 по 31 жовтня 2015 року у Сернянській ЗОШ І-ІІ ступенів проведено другий Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек, який проходив під гаслом «Виховуємо громадянина – патріота України».

Другий місячник шкільних бібліотек сприяв втіленню основних положень Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, приверненню уваги до проблеми патріотичного виховання у нашій державі, розкриттю виховної функції шкільної бібліотеки, об’єднанню зусиль педагогічного колективу і бібліотеки щодо розвитку патріотизму підростаючого покоління.

Протягом жовтня місяця 2015 року в Сернянській ЗОШ І-ІІ ступенів проведено ряд цікавих та змістових заходів, які були спрямовані на популяризацію дитячого читання патріотичної літератури, розвиток творчого та інтелектуального потенціалу дітей.

Зокрема, в шкільній бібліотеці було оформлено постійно діючу книжкову виставку «Національно-патріотичне виховання», метою якої є популяризація літератури, що сприяє вихованню патріотизму, причетності до історичної долі України, виховання любові до книги, рідної мови, культури держави.

Шкільним бібліотекарем Хайнас Тетяною Степанівною було розроблено та продемонстровано педагогічному та учнівському колективу буктрейлер та буклет на тему «Національно-патріотичне виховання учнів засобами художньої літератури».

В рамках проведення другого Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек класними керівниками школи проведені виховні години «Що я знаю про Україну», «Вчимося бути добрими людьми!», «Просторами рідного краю», виставку малюнків «Мирне небо України».

Всі учні взяли активну участь у проведених заходах.

Переглядів: 702 | Додав: TANJA
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: