Головна » Архів матеріалів

Горить свіча і пам’яті сльоза
додолу з неї краплями стікає.
Земля ридає, плачуть небеса –
Майдан героїв з почестю ховає.
Їх взяв Господь, щоб ангелом в раю
< ... Читати далі »

Переглядів: 863 | Додав: TANJA | Дата: 20.02.2017 | Коментарі (0)

Хоч час постійно вносить у наше життя нове та сучасне, традиції попередніх поколінь зберігаються й шануються донині. І дедалі більше уваги звертається на відродження народних звичаїв.

Форшонг (Farsang - карнавал) - традиційній святковий період напередодні Великого посту. За традицією в цей час відбуваються різноманітні бали, на яких лунають угорські народні пісні та танці.

14 лютого 2017 року наша школа також залучилася до святкування Farsang. До цього свята учні 1 – 4 класів готувались заздалегідь і з нетерпінням чекали на нього. І всі без сумніву здивували своїми незвичайними маскарадними костюмами. В кожного з учнів було ретельно продумане і виготовлене вбрання та м ... Читати далі »

Переглядів: 377 | Додав: TANJA | Дата: 14.02.2017 | Коментарі (1)

Вічна слава героям, котрі полягли у нерівному бою під станцією Крути! Хоч бій під Крутами не мав визначального воєнного значення, але для українського народу він став символом героїзму і жертовності молодого покоління у боротьбі за незалежність України.

Битва під Крутами – один із важливих сюжетів сучасної української історичної пам’яті, який вже давно перестав сприйматись як рядова історична подія.

29 січня у нашій школі пройшов Урок пам’яті “За волю України. Полеглим синам в бою під Крутами присвячується”. Під час уроку йшлося про подвиг студентів під Крутами – обговорювалися історичні події, що відбувались у 1918 році, та події, пов&rsqu ... Читати далі »

Переглядів: 309 | Додав: TANJA | Дата: 29.01.2017 | Коментарі (0)

Велична і свята, моя ти Україно,
лише тобі карать нас і судить
Нам берегти тебе, Соборну і єдину
І нам твою історію творить!

 

День Соборності України - свято, що відзначається щороку в день проголошення возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України в школі організовано та проведено ряд заходів:

Переглядів: 324 | Додав: TANJA | Дата: 22.01.2017 | Коментарі (0)

Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. В ніч з 5 на 6 грудня (за католицьким календарем) Святий Мікулаш спускається із небес, щоб нагородити малюків за їх добрі вчинки.
Найбільш щиро, з великим захопленням і радістю сприймають це свято діти, бо Святого Мікулаша завжди вважали покровителем і заступником дітей. Тож саме вони найбільше чекають на це свято. Адже малеча знає, що за її слухняність, старанність, працьовитість Святий принесе їм безліч подарунків.
Цей день - урочисте свято та найбажаніший день у році для дітлахів. Напередодні свята діти пишуть до Святого листи зі своїми побажаннями. Чемні діточки обов'язково знаходять під подушкою або в чобітку подарунок.
5 грудня наша школа також підтримала цю традицію і відсвяткували дане свято. З нетерпінням на Святого чекали і учні Сернянської ЗОШ І-ІІ ступенів. І саме на святі до дітей завітав Святий Мікулаш. А ... Читати далі »
Переглядів: 429 | Додав: TANJA | Дата: 05.12.2016 | Коментарі (0)

Голодомор – не просто біль і рана. Це – чорна діра нашої історії, яка могла безповоротно поглинути не тільки Україну, але й будь-яку надію на життя. Це багатостраждальна історія нашого народу.
1933-й рік… найчорніший час в історії України. У світі не зафіксовано такого голоду, як той, що випав на долю нашого народу.
З метою гідного вшанування загиблих від геноциду українського народу, вчиненого тоталітарним сталінським режимом, 28 листопада 2016 року у Сернянській ЗОШ І-ІІ ступенів педагогом-організатором Киш А. К. було проведено мітинг–реквієм «Пам’ятаємо трагедію народу».
Учні нагадали про ті страшні сторінки історії нашої держави, коли без стихії, без засухи, без війни – в самому центрі Європи, в Україні, яка була житницею континенту, небачений голод забрав у могилу мільйони людей.
Учасниками заходу було зачитано розповіді свідків того страшного голодного лихоліття, а ... Читати далі »
Переглядів: 412 | Додав: TANJA | Дата: 28.11.2016 | Коментарі (0)

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» - писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.
Першим до нас приходить слово... З колисковою материнською піснею, тихою казкою, доброю ласкою. "Мама, тато, баба, льоля, киця, жижа", - лепече дитина. Які дивні перші двоскладові слова! А потім знання зі словесності поширюються. Дитина спинається на ноги, пізнає за день десятки нових слів, звучних та красивих: сонечко, квітка, вода, трава... Світ - мов казка. І пізнаємо ми його за допомогою слова. За допомогою слова відкриваємо таємничість і складність інш ... Читати далі »

Переглядів: 468 | Додав: TANJA | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (0)

Угорська революція 1956 року - збройне повстання проти прорадянського режиму народної республіки в Угорщині в жовтні - листопаді 1956 року, пригнічений радянськими військами.

Угорське повстання стало одним з важливих подій періоду холодної війни, що продемонстрував, що СРСР готовий військовою силою утримувати комуністичні режими в країнах Варшавського договору.

Повстання розпочалося 23 жовтня 1956 року маршем протесту студентів та представників інтелігенції в Будапешті, який переріс спочатку в зіткнення, а потім в збройне протистояння між демонстрантами та службою угорської держбезпеки ÁVH. Під владою повстанців опинилося багато районів Угорщини та кілька урядових ... Читати далі »

Переглядів: 1322 | Додав: TANJA | Дата: 24.10.2016 | Коментарі (0)

Ось і завітала щедра осінь, яка повноцінно панує уже другий місяць. З давніх давен люди відмічали свято осені, свято зібраного урожаю. Отож, 12 жовтня у Сернянській школі відбулося «Дари осені 2016»

Уже вкотре декорації цього заходу вражають і милують око відвідувачів дійства. Різноманіття квітів, овочів, фруктів втілилися в чудові та цікаві композиції учнів школи, які організували виставку осінніх дарів.

З квітів, зерна, гілочок, динь, картоплі учні створили справжні шедеври, в яких фантазії не було меж. Учні втілили у своїх роботах фантазії та враження від прекрасної осінньої пори. Адже саме восени, у пору дозрівання і випліскування насичених золото-багряних природних фарб, хочеться прикрасити будь-який інтер’єр о ... Читати далі »

Переглядів: 465 | Додав: TANJA | Дата: 14.10.2016 | Коментарі (1)

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві Президент України підписав Указ “Про День захисника України” від 14.10.2014 року № 806, встановивши День захисника України – свято, яке щорічно відзначається 14 жовтня.

13 жовтня наша школа також приєдналася до святкування Дня захисника України і було проведено ряд  цікавих та змістовних заходів.

Було проведено цікавий позакласних захід. Діти декламували вірші про захисників України, про Батьківщину, про козаків.

... Читати далі »

Переглядів: 359 | Додав: TANJA | Дата: 13.10.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 »