Головна » Архів матеріалів

Відповідно до плану роботи шкільного методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу 16 травня 2017 року проведено показовий урок з української мови в 5 класі на тему «Твір-опис тварини у художньому стилі» (вчитель Вознюк О.І.).

В ході уроку учні мали можливість ознайомитися з жанровими особливостями художнього опису, навчитись розуміти істотну відмінність наукового й художнього описів предметів та на основі загального уявлення про структуру, зміст, мовні особливості оповідань розвивати мовленнєво-комунікативні вміння складати твори-описи тварини.

Урок супроводжувався комп’ютерною презентацією, яка дала можливість більш детально ознайомити учнів з стиля ... Читати далі »

Переглядів: 727 | Додав: TANJA | Дата: 16.05.2017 | Коментарі (0)

День матері - свято любові і поваги, і єдиним справжнім подарунком у цей день є вираз взаємної любові! Любов матері - основа і джерело життя. У цілому світі мірою гідності людини вважається її вдячність матері за життя, за всі її старання, за виховання дітей і за самопожертви.

Безумовно, День матері - одне з найбільш зворушливих свят, тому що всі ми з дитинства і через все життя до своїх останніх днів несемо в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї матері, яка все зрозуміє, пробачить, притисне до серця і буде самовіддано любити свою дитину незважаючи ні на що.

День матері - сімейне свято, і це важливий момент у вихованні дітей. Саме діти повинні пізнати, відчути, ким є для них мати, що зробила вона для них і якої пошани заслуговує. У щасливої матері зростають щасливі ... Читати далі »

Переглядів: 434 | Додав: TANJA | Дата: 05.05.2017 | Коментарі (0)

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 28 квітня в Сернянській ЗОШ І-ІІ ступенів, відбувся  День цивільного захисту.
Основне завдання в організації та проведенні цього дня в школі полягає не стільки в тому, щоб поповнити теоретичні знання основ безпеки життєдіяльності, скільки навчити практичним заходам цивільного захисту, які проводяться в загальноосвітніх школах.
Метою та завданнями Дня цивільного захисту в школі є:
вироблення в учнів навичок і уміння грамотно й чітко діяти в різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого життя та здоров’я;
... Читати далі »

Переглядів: 557 | Додав: TANJA | Дата: 28.04.2017 | Коментарі (0)

Чорнобильська  катастрофа — екологічно-соціальна катастрофа, яка спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року, розташованої на території України.

Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. За офіційними повідомленнями, відразу після катастрофи загинула 31 людина, а 600 000 ліквідаторів, які брали участь у гасінні пожеж і розчищенні, отримали високі дози радіації.

Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців, її наслідки ще довго відчуватимуть на собі майбутні п ... Читати далі »

Переглядів: 419 | Додав: TANJA | Дата: 26.04.2017 | Коментарі (0)

Наша планета Земля - наш рідний дім, в якому створені для нас особливі сприятливі умови, що сприяють нашому існуванню і життєдіяльності, що відкривають для нас вдосталь можливостей й достатній простір для їх реалізації.

В знак бережного ставлення до  природи  та навколишнього середовища, наша школа провела низку заходів щодо  чистого довкілля, з нагоди міжнародного дня Землі, котрий вся планета святкує 22 квітня.

У всіх класних колективах з 1-9 клас пройшли виховні години, діти розповідали про те, що в їхньому розумінні означає «зберегти природу», вчителі провели бесіди на екологічні теми.

... Читати далі »

Переглядів: 770 | Додав: TANJA | Дата: 22.04.2017 | Коментарі (0)

Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ ніби об'єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум'яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.

Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові,чия душа сповнена високої любові до батьківщини, Шевченко по праву займає почесне місце, бо з таким вогнем у душі захищав свободу і незалежність вітчизни, честь і гідність народу. Безсмертне ім’я великого українського поета і худ ... Читати далі »

Переглядів: 502 | Додав: TANJA | Дата: 10.03.2017 | Коментарі (0)

У цей святковий день цілком присвячений найпрекраснішій половині нашого суспільства - жінкам. Його популярність наростає і зміцнюється вже більше ста років. Коли настає весна і на вулицях з’являються весняні квіти,в кожному домі, в селі і в місті відзначається велике свято – Міжнародний жіночий день – 8 Березня.

Сьогодні важко назвати хоча б одну сферу діяльності, де б не працювали жінки, як неможливо собі уявити будь-яку професію без чарівних посмішок, дбайливих рук і небайдужих жіночих сердець. Дуже важко жити без ласкавого маминого погляду і лагідних рук, які завжди втішать і заспокоять, без очей коханої жінки, які розуміють все, чим ти живеш, без голосу донечки, який дає наснагу і надію на майбутнє.

Нашу ... Читати далі »

Переглядів: 487 | Додав: TANJA | Дата: 07.03.2017 | Коментарі (0)

Відповідно до плану роботи шкільного методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу 3 березня 2017 року проведено відкритий урок з угорської літератури в 5 класі на тему «János vitéz» («Витязь Янош») (вчитель Шандор Х.З.).

В ході уроку учні ознайомилися з життєвим та творчим шляхом видатного національного поета угорського народу, публіциста, революційного діяча сербського і словацького походження – Шандора Петефі.

За допомогою інтерактивної дошки учні переглянули епізоди мультфільму ... Читати далі »

Переглядів: 464 | Додав: TANJA | Дата: 06.03.2017 | Коментарі (0)

Форшонг (Farsang) - традиційний святковий період перед початком Великого посту. Саме в цей час проводяться різноманітні бали, на яких лунають угорські народні пісні та танці.

Відповідно до плану роботи шкільного методичного об’єднання класних керівників 27 лютого 2017 року у 6 класі було проведено відкриту виховну годину на тему «Itt a farsang áll a bál» (класний керівник Бімба М.Ю.).

На самому початку заняття Моніка Юліївна провела вступну бесіду, під час якої учні та всі присутні мали можливість ознайомитись з історією походження та особливостями сучасного святкування Farsang bál. Урочистості проведення заходу сприял ... Читати далі »

Переглядів: 537 | Додав: TANJA | Дата: 27.02.2017 | Коментарі (0)

Карпати - славні гори України, Височіють вони над полонинами, Стоять на варті нашої країни, Оберігають кордони Батьківщини.


Відповідно до плану роботи шкільного методичного об’єднання вчителів природничо-математичного циклу 22 лютого 2017 року проведено відкритий урок з географії в 8 класі на тему «Українські Карпати» (вчитель Шандор Т.Т.). 

В ході уроку учні мали можливість ознайомитися з походженням назви Карпат, зробити віртуальну подорож до найвищої точки України – гори Говерли. Урок супроводжувався комп’ютерною презентацією, яка дала можливість детально ознайомити школярів з рослинним та тваринни ... Читати далі »

Переглядів: 361 | Додав: TANJA | Дата: 22.02.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 10 11 »